Ruim 2000 wandelaars kuieren door Hoogeveen Zuid tijdens de jaarlijkse Kuiertocht

Het is alweer de zesde editie voor de Hoogeveense Kuiertocht. Ondanks de regen en harde wind lopen ruim 2000 lopers woensdagavond de tocht door Hoogeveen Zuid.

Een levende kerstboom, door de wind waait haar cape wapperend in de wind mee.

Een levende kerstboom, door de wind waait haar cape wapperend in de wind mee. Foto André Weima

Om 19.00 uur gaan de deuren van de Tamboerpassage Zuidzijde open. Als de groep binnenkomt begroeten de vrolijke dames van de kaartjes hen. Na het scannen van de kaartjes krijgen de lopers, van de McDonald’s, een lichtje in de vorm van een hartje. Deze wordt op de jassen en de tassen gespeld, zo weet de organisatie dat je meeloopt. Voordat de deuren aan de andere kant van de Tamboerpassage open gaan moet er even gewacht worden. Maar dit is niet vervelend want het Dinges Dweilorkest uit Emmen staat in de hoek, tegenover De Pulle, muziek te maken. Deze keer geen kerstmuziek, wat in maart wel zo was.

Foto’s van vroeger

Door de Kerkstraat lopen de mensen verdeeld over groepen de Hoofdstraat op. De tocht gaat eerst richting Hoofdstraat Zuid, waar onderweg muziek te horen is dat ook bij het Stadslichtfestival werd afgespeeld. Voor de Vero Moda staan twee ‘poppen’. Het zijn twee bewegende standbeelden. Beide hebben een pak aan waardoor het lijkt alsof ze van hout zijn. Het licht dat op hen schijnt maakt het alsof ze zo kunnen opgaan in de boom achter hen. Op de muziek bewegen de poppen heen en weer.