Ruilbeurs van historische plaatjes in Hollandscheveld; vrijdagavond een nieuwe kans

Speuren naar de ontbrekende plaatjes voor het verzamelalbum met historische foto's van Hollandscheveld.

Speuren naar de ontbrekende plaatjes voor het verzamelalbum met historische foto's van Hollandscheveld. ' t Anker Hollandscheveld

Het verzamelalbum met historische plaatjes van Hollandscheveld maakt veel los in het dorp. Sinds enkele weken loopt er bij de Plus supermarkt in het dorp een actie met dergelijke verzamelplaatjes. De sport ook nu: het album vol krijgen.

En natuurlijk hebben veel dorpelingen dubbele plaatjes. Leuk voor een ruilbeurs! Woensdag hield ‘t Anker in Hollandscheveld een een dergelijke ruilbeurs. De plaatjes van het boekwerk lagen door vrijwilligers gesorteerd in groepen op de tafels, zodat het zoeken veel eenvoudiger werd.

Dubbele plaatjes konden worden ingeleverd en ontbrekende plaatjes konden worden gezocht. „Het werd enorm druk. Het was mooi om te zien hoe kinderen en volwassenen elkaar hielpen de juiste plaatjes te vinden”, vertelt een vrijwilliger van ‘t Anker enthousiast.

Wie op woensdagmiddag was verhinderd, krijgt de herkansing op vrijdagavond tijdens de Moonlightshopping. Tussen 18.00 en 21.00 uur liggen de plaatjes uitgestald bij het Hart van Hollandscheveld (voorheen het jeugdcentrum).