Ruben en Jolande de Boer uit Hoogeveen emigreren met hun vier kinderen naar Noorwegen: 'In Noorwegen staat het gezin op 1, dat spreekt ons aan'

Al sinds ze samen zijn dromen Ruben (35) en Jolande (32) de Boer uit Hoogeveen van verhuizen naar het Franse land. De idyllische paarse lavendelvelden trokken. Een aantal vakanties later bleek die droom vervlogen. De Franse mentaliteit en manier van leven past niet bij hen. Maar emigreren bleef in hun gedachten. Binnenkort gaat het alsnog gebeuren. Ze verruilen samen met hun vier kinderen, Levi van 10, Noël van 9, Sem van 7 en Noa van 5, én hun golden retriever Dobbey en pomeriaan Tyler Nederland voor Noorwegen.

Ruben en Jolande de Boer en hun vier kinderen gaan emigreren naar Noorwegen.

Ruben en Jolande de Boer en hun vier kinderen gaan emigreren naar Noorwegen. Foto: André Weima Fotografie

Ruben en Jolande hakten begin dit jaar de knoop definitief door. In september wilden ze vertrekken. Corona gooit echter roet in het eten. ,,De grens is nog dicht, waardoor we nog steeds niet op pad kunnen om ons te oriënteren. Er is nog zoveel te regelen.” En dus hebben ze hun vertrekdatum bijgesteld: maart 2022. ,,Maar kunnen we eerder weg, dan doen we dat.”

Steeds leger

Nieuws

menu