Rotary-evenement Muziek achter de voordeur levert 5000 euro op voor Voedselbank Hoogeveen

Jaap Uiterwijk Winkel overhandigt Arie Dekker (rechts) de cheque.

Jaap Uiterwijk Winkel overhandigt Arie Dekker (rechts) de cheque. Foto: Andre Weima Fotografie

Blije gezichten bij de Voedselbank Hoogeveen afgelopen vrijdag. Zeker bij vrijwilliger Arie Dekker. Hij nam samen met enkele andere vrijwilligers vrijdag een cheque van maar liefst 5000 euro in ontvangst uithanden van Jaap Uiterwijk Winkel, Gertjan Westerman en Roelof Beukinga van Rotary Hoogeveen-de Wolden.

Het bedrag is opgehaald door de Rotary met het muziekspektakel Muziek achter de Voordeur. Na twee onderbrekingen gedurende de coronajaren kon dit jaar in februari het muziekevenement weer doorgaan. Bijna twintig bands en huiskamers stelden hun talenten en woningen beschikbaar om bijna vierhonderd mensen te ontvangen. Jaap Uiterwijk Winkel van de Rotary en de andere vrijwilligers hoorden het veel: ‘Wat hebben we dit gemist’. „Het resultaat mocht er zijn; niet alleen voor de bezoekers maar ook voor het goede doel wat hieraan werd verbonden.”

Steeds meer Hoogeveense gezinnen doen een beroep op steun van de Voedselbank. Ieder twee weken kunnen zij een voedselpakket ophalen. Terwijl de aanvoer van levensmiddelen door bijvoorbeeld supermarkten steeds minder wordt. Soms moet de Voedselbank dan ook bepaalde producten bijkopen om een afgewogen pakket samen te kunnen stellen.