Rotary Club Hoogeveen en Binnenstad Hoogeveen schenken nieuw selfiebeeld van Maya de Bij

Mark Schonewille van Binnenstad Hoogeveen en Jacquelien Geuzinge, bestuurslid van Rotary Club Hoogeveen voor het nieuwe selfiebeeld.

Mark Schonewille van Binnenstad Hoogeveen en Jacquelien Geuzinge, bestuurslid van Rotary Club Hoogeveen voor het nieuwe selfiebeeld. Foto: André Weima

Wie Hoogeveen binnenrijdt kan niet om haar heen: Maya de Bij. Dit vrolijk lachende animatie bijtje is de nieuwe mascotte van de gemeente Hoogeveen. Zo mag Maya gezellig de komende jaren door Hoogeveen zoemen. Door een schenking van Binnenstad Hoogeveen en Rotary Club Hoogeveen kan er nu ook een selfie worden gemaakt met Maya en haar vriendje.

Het selfiebeeld staat sinds vorige week ter hoogte van Bakkerij Mulder, tussen de bloemen. Op deze manier kunnen kinderen, of volwassenen, op de foto met Maya de Bij en wordt het thema ook op sociale media voort gebracht. Hoogeveen heeft vanuit de geschiedenis een warme relatie met de bij. Dat blijkt ook uit het wapen van Hoogeveen. De bij wordt bedreigd in haar voortbestaan. Het is belangrijk dat we kinderen bewust maken hoe belangrijk een natuurlijke leefomgeving voor insecten is. Een goede biodiversiteit is van groot belang. Hoe kunnen we dit beter doen dan met de beroemdste bij van alle bijen? Maya de Bij is wereldberoemd! Maya de Bij staat bekend om haar hulpvaardigheid, betrouwbaarheid en vrijgevigheid. Maya en haar vrienden houden van de natuur en leren kinderen er veel over. Dit nieuwe selfiebeeld sluit daarom perfect aan bij dat thema. Vanuit de opbrengsten van de eerste Kuiertocht heeft de Rotary Club een budget kunnen reserveren om het selfiebeeld mogelijk te maken in het stadscentrum.

Binnenstad Hoogeveen heeft tevens een Maya de Bij doeboekje met raadsels, puzzels en een interactieve, leerzame speurtocht door het centrum. Deze boekjes zijn bij de meeste winkels in de binnenstad gratis te verkrijgen.