Ronald Strijker is 'Koning Stoelendanser' in Nieuw Moscou

Koningsdag bij Buurthuis Nieuw Moscou met onder andere de stoelendanswedstrijd. Foto: Andre Weima Fotografie

Koningsdag in Nieuw Moscou was volgens de dorpelingen weer een ouderwets geslaagd feest met veel plezier en gezelligheid. De dag begon met een jarenlange traditie: Juliana - de Bazuin speelde het Wilhelmus en meerdere gezellige liedjes om de stemming er in te brengen.

Markt met twee stiefkiekers

Tegen 10.00 uur ging de verkoop van de marktkooplieden los. Ook waren er kinderen die hun handel probeerden te verkopen voor weinig geld. Er waren zelfs twee stiefkiekers aanwezig. Ze konden niet altijd hun lach inhouden maar deden hun best om toch wat centen in hun pan te krijgen.

Het rad van Geert zorgde er voor dat de bezoekers mooie prijzen kon winnen. Een grote gevulde snoep pot stond te pronken op de kraam. Deze pot is gewonnen door Sharon Vos. Zij zat het dichtst bij het te raden snoepjes. Het waren er 186.

Stoelendans

De welbekende stoelendans, een gebeuren dat al jaren bij koningsdag in Nieuw Moscou hoort miste ook deze dag niet. De kinderen mochten eerst hun best doen. De spanning was te zien op de koppies om toch in de hoepel te komen. Maar er kan er maar één de kampioen zijn. In de finale moesten Chantal Mager en Sem Kroezen tegen elkaar strijden. Sem Kroezen was de winnaar en nam een mooie medaille in ontvangst.

Bij de volwassenen was de strijd feller. Een deel van de mensen blijft gewoon doorlopen en zet in op op goed geluk om in de hoepel te komen. Er zijn ook volwassenen bij die elkaar eruit drukken om zo hun plek te bemachtigen. Uiteindelijk bleven Monique Drenthen en Ronald Strijker voor de finale. Ronald Strijker ging er met de titel vandoor. Hij kreeg de grote beker en een jaar de titel Koning Stoelendanser Nieuw Moscou op zijn naam.

Nieuws

menu