Rommelmarkt, slenteren en oranje: Koningsdag in winkelcentrum de Wielewaal in Hoogeveen

Koningsdag in De Wielewaal.

Koningsdag in De Wielewaal. Foto: Andre Weima Fotografie

Koningsdag is de dag voor de rommelmarkt om met een kleedje spulletjes te koop aan te bieden of langs te slenteren om te kijken of er iets naar wens en smaak wordt aangeboden. Daarvoor ben je in de wijk Wolfsbos in het winkelcentrum De Wielewaal en aan De Wielewaal aan het goede adres. De viering is van 09.00 tot 16.00 uur, maar zoals ieder jaar zijn de eerste mensen voor de kleedjesmarkt er vast weer vroeg bij.

Als onderdeel van het programma is van 11.00 tot 16.00 uur een theaterkar van ‘De Wijk De Wereld’ op Koningsdag present. Op het pleintje naast d’ Olde Bieb in het winkelcentrum De Wielewaal staat een heus minitheater met een podium, artiesteningang en zelfs een barretje.

Dit is te danken aan het theaterproject in de wijk, geheten ‘De Wijk De Wereld’ waarin een aantal professionele theatermakers samen met bewoners van de wijk zich voorbereiden op een theatervoorstelling in de Tamboer. Bij dit minitheater worden diverse acts gepresenteerd. Zo treden de jeugdige dansers van Top Fit Hoogeveen op. Zij hebben weer hard geoefend op hun nieuwste streetdance en staan te popelen om hun beste kunnen te laten zien.

Muziekjongleur Guido van Hout

Aanwezig is ook muziekjongleur Guido van Hout. Zal Guido het publiek betrekken in zijn optreden? Het Zuid-Amerikaanse combo ‘de la Rosa’ brengt publiek in muzikale sferen. Een pantomimegezelschap uit Oekraïne, geheten ‘Kyiv Mime Theatre’ probeert zonder spraak hun boodschap over te brengen. Van 13.00 tot 13.30 uur wordt bij het minitheater een ouderwetse bingo georganiseerd waarbij drie vrijkaarten worden weggeven voor één van de voorstellingen van De Wijk De Wereld in De Tamboer.

Op het grasveld bij het winkelcentrum zijn de hobbyisten van het Gear Rc Racingteam aanwezig. Zij zien er naar uit om op het uitgestalde parcours weer capriolen uit te halen met hun radiografisch bestuurbare auto’s. Voor degene die op de kinderrommelmarkt wil gaan staan. Deze is gratis voor iedereen tot 13 jaar. Hiervoor hoef je je niet aan te melden.