Roelof en Jennie Thalen vieren diamanten huwelijksdag: 'Het was liefde op het eerste gezicht!'

Echtpaar Thalen is 60 jaar getrouwd.

Echtpaar Thalen is 60 jaar getrouwd. Foto: Andre Weima

Het begon allemaal in het begin van de jaren zestig. In de feesttent van het jaarlijkse feest Vernathol (Vereniging Nationale Feesten Hollandscheveld). Hier hebben Roelof en Jennie elkaar ontmoet en het was liefde op het eerste gezicht.

Jennie Kikkert won een krentenbrood tijdens het feest en Roelof Thalen zag een goede reden om deze samen met Jennie naar het huis van de familie Kikkert te brengen. De familie Kikkert woonde destijds aan het Zuideropgaande.

Jennie werd geboren in juni van 1937, als oudste dochter in een gezin van acht kinderen. Haar moeder was net bezig met het melken van de geiten toen Jennie aanstalten maakte om geboren te worden. Jennie had bij haar geboorte ondergewicht maar door de warme voorzomer en het vele suikerwater sterkte ze snel aan. Na haar schooltijd heeft Jennie gewerkt bij Lucas Aardenburg, Rocarto doosjesfabriek en café Brunsting.

Roelof werd geboren in oktober 1937, enig kind van de familie Thalen. Roelof was niet zo’n schoolganger en ging al vroeg aan het werk bij Lucas Aardenburg als heftruckchauffeur. Na een dienstplicht kon hij daar wederom aan het werk.

Op 4 juli 1962 stapten ze samen in het huwelijksbootje. In verband met de woningnood destijds woonden ze in een salonwagen naast het huis van de familie Thalen. Samen kregen ze een dochter en een zoon. Na ruim 13,5 jaar in de salonwagen te hebben gewoond zijn ze in 1975 gestart met de bouw van hun nieuwe woning. Daar hebben ze dertig jaar gewoon, waarna ze verhuisden naar Hoogeveen.