Roelof en Coby Keuning vieren diamanten huwelijk: Ze zetten zich nog steeds in voor de kerk en Hoogeveense gemeenschap

Echtpaar Keuning-Stel is 60 jaar getrouwd.

Echtpaar Keuning-Stel is 60 jaar getrouwd. Foto André Weima

Roelof en Coby Keuning zijn op 26 april 1963 getrouwd. De liefde hebben zij bezegeld in Drachten. Het paar ontmoette elkaar op Koninginnedag 1959 en twee jaar later verloofden ze tijdens Pasen.

Roelof is geboren op 1 februari 1939 in Drachten. Coby kwam in Surhuisterveen ter wereld op 29 december 1942. Coby werkte vijf jaar bij Philips in Drachten, waar ook Roelof heeft gewerkt. Voor het werk van Roelof verhuisde het echtpaar naar Hoogeveen, waar ze tot op de dag van vandaag met veel plezier wonen.

Samen hebben ze drie kinderen gekregen Janneke, Annelie en Marc. Janneke woont samen met Oskar in Weesp. Annelie is getrouwd met René, samen hebben zij twee zonen. Kleinzoon Jorn woont samen met Jozefien in Hoogeveen en kleinzoon Niek woont nog thuis. Marc woont bij Cosis aan de Bentinckslaan.

Vrijwilligerswerk

Roelof en Coby zetten zich al lange tijd in voor de Hoogeveense gemeenschap en de kerk en doen dat nog steeds met veel plezier. Coby doet veel voor Phihezo, Visio, Cosis en Philadelphia. Roelof is veel te vinden bij verzorgingstehuizen zoals Weidesteyn en de Westerkim. Verder gaan ze met mensen sporten, vissen, fietsen en nemen ze mee naar de kerk.

Via de Alpha-cursus, enige jaren geleden, hebben ze contact gekregen met een asielzoeker uit Irak, Nagham. Ze ontvangen haar thuis om even uit het asielzoekerscentrum te zijn. Ze was ook aanwezig bij het 60-jarig huwelijk. Nagham heeft inmiddels een verblijfsvergunning en woont met haar man en zoon in Zwolle.

Roelof en Coby gaan komende week met de kinderen en kleinkinderen een week naar zee om het heugelijke feit te vieren.