Replica tram Noordscheschut is te lawaaiig voor huisartsenpraktijk. 'Moeilijke en ook emotionele gesprekken worden overstemd'

De huisartsenpraktijk aan het Zwarte Dijkje in Noordscheschut heeft last van de geluidsoverlast dat wordt veroorzaak door het trammonument naast hun deur. Het object is een replica van een historische tramwagon. De constructie fungeert als een klankkast die het geluid van springende kinderen en hangjongeren flink versterkt. Hun bezwaar is bij de gemeente Hoogeveen afgeketst. De praktijkondernemers stapten vervolgens naar de rechter.

De replica van de tram in Noordscheschut.

De replica van de tram in Noordscheschut. Foto: Leonora de Vries / Mediahuis Noord

De nostalgische tramwagon staat sinds eind november 2019 op de kruising van het Zwarte Dijkje en de Tramweg. Een verwijzing naar de tram die tot kort na de Tweede Wereldoorlog door het dorp reed en daar halthield. Pas na de plaatsing van het kunstwerk kwam de gemeente met de vergunning op de proppen. Inmiddels overstemde het lawaai uit de wagon de werkzaamheden binnen de praktijk. „Moeilijke en ook emotionele gesprekken worden overstemd”, zei praktijkmedewerker Benny IJntema tegen de rechter.

Nooit getoetst

Nieuws

menu