Relaas Truus Stern maakt indruk

The Readshop !pet

Hoogeveen - Een mooi, bijzonder mens was zaterdagmiddag samen met haar dochter Ilana te gast bij The Readshop !pet: Truus Stern-van Zuiden.

De 91-jarige oud-Hoogeveense vertelde er haar verhaal over wat ze als jong meisje heeft meegemaakt in de Tweede Wereldoorlog en daarna. Een verhaal over aanpassen, volhouden en verzet. De komst van Truus Stern had velen naar de boekwinkel getrokken, die ademloos naar haar luisterden. Het relaas van Truus Stern is door Wendy Geuverink opgetekend in het boek ‘Hoe lang mag ik blijven?’. Na afloop ontstonden er mooie gesprekken en ontmoetingen en Truus Stern signeerde haar boek. 

Wim Aloserij

Op dinsdag 15 mei om 19.30 uur komt de 94-jarige Wim Aloserij naar de Hoogeveense boekhandel. Hij heeft drie concentratiekampen overleefd en een verschrikkelijke scheepsramp. Wederom een indrukwekkend verhaal van een indrukwekkende persoon. Als laatste getuige vertelt hij zijn verhaal, dat door Frank Krake is opgeschreven in het boek ‘De laatste getuige’. Ook schrijver Krake is die avond aanwezig. De toegang is gratis. Reserveren is wel vereist. Dat kan door te bellen naar 0528-265131 of te mailen naar hoogeveen@readshop.nl

Nieuws

menu