Rechtszaak overval Lotus begint morgen

Er worden steeds meer bloemen gelegd op de plek waar de eigenaar van Lotus is omgekomen. André Weima

Assen / Hoogeveen - In de rechtbank in Assen wordt morgen de strafzaak behandeld tegen de twee mannen die worden verdacht van de overval in de avond van 18 oktober 2018 op Chinees restaurant Lotus. De Hoogeveense restauranthouder Encheng Wang (45) kwam daarbij om het leven.

Tijdens de behandeling zal morgen meer duidelijk worden wat zich die nacht heeft afgespeeld bij het restaurant. Volgens het OM gaat het om een overval, maar er wordt door de verdachten gesproken over een geldruil. Wang zou tienduizenden euro’s contant geld aan een van de verdachten geven en die zou in ruil daarvoor hetzelfde bedrag op zijn Chinese rekening storten.

Voor de familie en naasten wordt het morgen een emotionele dag.

Verdriet bij familie

Wangs echtgenote Jin Fang Li Wang uit Hoogeveen zei tegen het Dagblad van het Noorden : ,,Zijn liefde wordt dagelijks gemist. We missen zijn gezelschap thuis en in het restaurant. Encheng en ik hebben tien jaar samen restaurant Lotus gerund. Mijn man was de drijvende kracht. Hij deed de administratie, was de chef-kok en regelde alle verdere voorkomende werkzaamheden.”

Zijn vrouw hielp waar nodig, zorgde voor de kinderen en was gastvrouw in het restaurant. Over haar echtgenoot zegt zij: ,,Encheng was een lieve, hardwerkende man, hij was aardig, rustig, begripvol en zeurde of klaagde nooit. Hij was een zorgzame vader. Elke ochtend bracht hij de kinderen naar school. We missen de man en lieve vader die hij was.”

De strafzaak wordt morgen inhoudelijk behandeld, op 17 maart is mogelijk een extra zittingsdag.

In het Dagblad van het Noorden van vandaag is te lezen wie deze ondernemer uit Hoogeveen was. In het artikel vertelt zijn neef Johnny Su ook over Encheng.