Ratten teisteren bewoners Van Echtenstraat en zij schakelen zelf rattenvanger in

Ratten in het wild zijn niet alleen verveldend, maar kunnen ook ziektes overbrengen. Pixabay

Al zeker anderhalf jaar worden bewoners van de Van Echtenstraat in Hoogeveen van ‘kastje naar de muur’ gestuurd. Meerdere inwoners van deze straat hebben klachten gemeld bij de gemeente over de aanwezigheid van ratten. Tijdens de ‘Van Straat naar Raad-actie’ van het CDA Hoogeveen, kwam het probleem ter sprake.

Bert Otten, raadslid CDA Hoogeveen, ging een kijkje nemen en sprak met buurvrouwen Kootje, Jeannette en Daniëlle. Er zijn meerdere meldingen van gemaakt bij de gemeente, bij Area en bij het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (CAD) in Wageningen. Stoepen zijn opengebroken, divers onderzoek is gedaan en hele gangenstelsels werden al bloot gelegd.

„Daarnaast hebben we zelf een rattenvanger laten komen”, vertelt één van de buurvrouwen. „De gemeente bevestigt dat er ratten zijn, er wordt ook een link gelegd met de riolering maar verder horen we niets. De betrokken partijen verwijzen steeds naar elkaar en wij komen niks verder.”

Voor Otten reden genoeg om het college hierover wat vragen te stellen. „Het is onacceptabel hoe deze mensen worden genegeerd. Het een heel vervelend en ook risicovol probleem. Ratten brengen ook ziektes en knagen leidingen, et cetera kapot. Afgezien van wie er iets kan of aan moet doen, wordt er ook geen enkele inspanning gedaan om samen naar mogelijke oplossingen te kijken.”

Nieuws

menu