RSG Wolfsbos in Hoogeveen heeft aandacht voor veilig groepsklimaat tijdens Week Tegen Pesten

Veel scholen in Nederland doen van 27 september tot en met 1 oktober mee aan de Week Tegen Pesten. weektegenpesten.com

Veel scholen in Nederland doen van 27 september tot en met 1 oktober mee aan de Week Tegen Pesten. Tijdens deze week staat ook bij RSG Wolfsbos het aanpakken van pesten en het werken aan een veilige school centraal. Op verschillende manieren wordt dit thema met de leerlingen behandeld.

Het motto van de Week Tegen Pesten 2021 is Buitensluiten? Uitgesloten! Anti-pestcoördinator Jessica Kok van RSG Wolfsbos geeft aan: „Het voorkomen en aanpakken van pesten heeft het hele schooljaar en in alle leerjaren onze aandacht. Toch vinden we het belangrijk om juist nu mee te doen aan de themaweek tegen pesten. Doordat leerlingen tijdens de coronaperiode veel online les hebben gehad, is het dit jaar erg belangrijk om aandacht te hebben voor groepsprocessen en het creëren van een veilige groep voor elke leerling. Met elkaar zorgen we voor een veilig groepsklimaat waar iedereen erbij hoort, een plek heeft en zich welkom voelt.”

Tijdens de themaweek gaan docenten en leerlingen onder andere met elkaar in gesprek over het thema en gaat een aantal klassen naar toneelvoorstelling ‘Junkie’. Deze interactieve voorstelling gaat over cyberpesten, sexting, maakbare identiteit en privacy op internet. Na afloop van het stuk worden de leerlingen op speelse wijze geconfronteerd met hun eigen internetgebruik. „Ontzettend leerzaam en voor sommige leerlingen een ware ‘eyeopener”, aldus Jessica Kok.

Nieuws

menu