Publiek komt zonder verwachtingen naar ludieke protestactie Kapsalon De Tamboer in Hoogeveen, maar is het meer dan eens: 'Dit was oprecht een avondje genieten. Heerlijk!'

Theater De Tamboer werd woensdag voor een avond omgetoverd tot kapsalon. Wie in Kapsalon De Tamboer dacht te komen voor knippen, wassen of verven kwam bedrogen uit. Het werd een ouderwets avondje genieten van cabaret. De ludieke protestactie verliep geslaagd, met dank ook aan de gemeente Hoogeveen, die ,,het lef had om niet in te grijpen”, zoals cabaretier Thijs Kemperink het verwoordde.

Theater in Hoogeveen protesteert tegen de sluiting en cabaretier Thijs Kemperink treedt op. 'Het is k*t'

Een knipstoel, droogkap en wasbak staan klaar, evenals een trolley met daarop voor kappers onmisbare accessoires. Het kleine podium in de foyer van De Tamboer heeft een metamorfose ondergaan tot ware kapsalon. Maar gelegenheidskapper Egbert laat zijn schaar achterwege. ,,Ik kan wel echt knippen hoor”, bezweert de Hoogevener, terwijl hij zijn ‘klanten’ ondertussen behendig doorstuurt naar de wachtruimte, oftewel de Passagezaal. Daar kan eindelijk weer het echte theatergevoel worden beleefd, waar ook cabaretier Thijs Kemperink zichtbaar van geniet. De Twent grijpt zijn kans en maakt van het beloofde uurtje bijna anderhalf. Het publiek hangt aan zijn lippen. Kemperink krijgt na afloop een staande ovatie. Dit is wat iedereen heeft gemist.

Nieuws

menu