Provincie Drenthe verruimt subsidie voor wolfwerende maatregelen. Waarneming van een wolf melden op www.wolfinnederland.nl

Natuurcorrespondent Hero Moorlag vertelt wekelijks in de rubriek Groen en Doen over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van flora en fauna. Dit keer schrijft hij over de wolf.

Jonge wolf in de Grote Fatra.

Jonge wolf in de Grote Fatra. Foto: Metod Macek

Wie in 2021 een fietstocht over het Hijkerveld heeft gemaakt, is het vast opgevallen dat tegenover de schaapskooi een oerdegelijk hekwerk is aangelegd. Een ruim gebied is ingerasterd. In het raster zijn vier stroomdraden aangelegd. Binnen het raster zijn schapen en geiten voldoende beschermd tegen wolven. In het Hijkerveld zijn enkele schapen door een wolf doodgebeten. Gedeputeerde Henk Jumelet beloofde in november 2021 extra maatregelen te zullen nemen voor alle schapen- en geitenhouders in Drenthe. Jumelet heeft natuur en landschap in zijn portefeuille. Hij verruimt de subsidieregeling voor het nemen van preventieve maatregelen tegen aanvallen van wolven. Naast financiële steun benoemt de Provincie een wolvenconsulent die schapen- en geitenhouders adviseert over verschillende typen wolfwerende maatregelen, aangepast aan het bedrijf.

Nieuws

menu