Programmaleider van Lokale Omroep Hoogeveen, Johan Berendsen, is ambitieus: ‘Lokale tv in Hoogeveen sluit ik niet uit’

De 53-jarige Johan Berendsen uit Hoogeveen is als programmaleider van de Lokale Omroep Hoogeveen (LOH) zeer ambitieus. De nieuwe, supermoderne studio is gereed en Berendsen zit vol plannen voor LOH. De omroep bestaat 2 maart dertig jaar en het jubileum zou eind februari gevierd worden met een marathonuitzending van dertig uur. Door de verlenging van de avondklok is de jubileumviering uitgesteld.

Programmaleider van Lokale Omroep Hoogeveen Johan Berendsen aan het werk in de nieuwe studio, die klaar is voor gebruik.

Programmaleider van Lokale Omroep Hoogeveen Johan Berendsen aan het werk in de nieuwe studio, die klaar is voor gebruik. Foto: Andre Weima

De in Coevorden geboren Berendsen begon in 2017 bij Radio Hoogeveen als presentator van het programma Dj in het weekend. „Het programma werd op zaterdag na Radiobingo uitgezonden. Inmiddels is het te beluisteren op zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur. Ik vond het raar dat de omroep niets deed met de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Samen met Henk Borg en Harry Kuik hebben we destijds een live-programma gemaakt. Later ben ik betrokken geweest bij speciale uitzendingen op locatie. Voordat ik bij Radio Hoogeveen kwam, wist ik niets van de omroep. Ik wist waar het pand stond, maar daar hield het ook mee op.” Hij raakte zo ingeburgerd bij de omroep dat hij onlangs de functie van programmaleider op zich nam. „Je bent eigenlijk een manusje van alles”, verklaart hij. „Ik ben verantwoordelijk voor de programmering en de bemensing. Daarnaast moet ik zorgen dat we wat betreft de programmering aan alle eisen voldoen. We moeten zorgen dat we bijblijven bij de enorme ontwikkelingen, bijvoorbeeld op technisch gebied, zodat LOH een goede toekomst tegemoet gaat. Ik ben geen bestuurslid, maar ik bezoek wel de bestuursvergaderingen. Ik ben verantwoording schuldig aan het bestuur.”

Supermoderne studio

Nieuws

menu