Primair onderwijs in Hoogeveen is lovend over samenwerking met Bibliotheek

De samenwerking met de bibliotheek verloopt volgens het primair onderwijs goed. Foto: Bibliotheek Hoogeveen

Kinderen en jongeren meer laten lezen en ze verstandiger om te laten gaan met internet, sociale media en games. Het project Bibliotheek op School is om deze redenen enkele jaren geleden opgezet.

Het onderwijs, de gemeente en de bibliotheek werken hierin nauw samen. De bibliotheek zorgt voor een volwaardige schoolbibliotheek en ondersteuning door deskundige educatieconsulenten.

Altijd bereid om mee te denken

De samenwerking wordt jaarlijks getoetst en daar is ook dit jaar uitgekomen dat de leerkrachten van de basisscholen heel tevreden zijn. ‘Ik ben heel enthousiast over de inzet van de bibliotheek op school en de verbinding met de centrale bibliotheek’, ‘Als wij iets willen of vragen hebben dan zijn jullie altijd bereid om mee te denken, fijn!’ en ‘Ik merk dat wanneer we ondersteuning nodig hebben, we die krijgen’.

De populairste activiteiten noemen ze de schrijversbezoeken, de boekenproeverijen, de Drentse Kinderjury en de ondersteuning in de schoolbibliotheek.

Ook de leerlingen zijn blij met de Bibliotheek op School. Zij zijn vooral enthousiast over toneellezen, de Kinderboekenweek en de Voice of Books. De educatieconsulenten merken dat de leerlingen al goed hun digitale weg kunnen vinden. Consulente Miriam zegt: ‘We onderzoeken of de kinderen de juiste informatie online kunnen vinden. Dit lukt veel kinderen. Ook is het positief om te zien dat leerlingen goed doorzoeken of de leerkracht om hulp vragen.’

Nieuws

menu