Presentatie dominee Koos Sluiter over Joodse kunstenaar Fré Cohen: 'Geloof en kunst zijn onlosmakelijk verbonden'

Emeritus predikant Koos Sluiter geeft woensdag 22 maart in 19.45 uur in de Goede Herderkerk een presentatie over leven en werk van de Joodse grafisch kunstenaar Fré Cohen (1903-1943). Hij komt op uitnodiging van het Genootschap Nederland – Israël afdeling Drenthe. „Het werk van Fré Cohen is bijzonder en verdient onze aandacht.”

Dominee Koos Sluiter uit Almelo heeft zich verdiept in leven en werk van de Joodse kunstenaar Fré Cohen.

Dominee Koos Sluiter uit Almelo heeft zich verdiept in leven en werk van de Joodse kunstenaar Fré Cohen. Familie Sluiter

„Dominee Sluiter was predikant van de Protestantse Kerk in Nederland, het laatst in zijn woonplaats Almelo. In 2011 ging hij met emeritaat. Sluiter is erg geboeid door de relatie tussen geloof en kunst. Hij verzorgt cursussen en presentaties, bijvoorbeeld voor kerken. Onderwerpen die Sluiter de afgelopen jaren heeft behandeld, zijn onder meer de gelijkenissen uit de Bijbel, het Bijbelboek Ruth, Luther en de reformatie en het geloofsleven van Rembrandt. Het is overigens niet de eerste keer dat Sluiter een lezing voor het genootschap verzorgt. Hij kwam eerder al naar Hoogeveen voor een presentatie over de – eveneens Joodse - kunstenaar Ruth Dagan en Rembrandt en David. De presentatie in Hoogeveen duurt ongeveer twee uur.

Thema geloof in kunst

Nieuws

menu