De postbodes van het kerkelijk bureau stappen wekelijks op de fiets | Taart van de week

De postbodes Henk Kroezen, Piet Henstra, Hilco Okken en Harry Post van het Kerkelijk Bureau kregen de taart van de week. Op de foto mist postbode Gellius Winters. Bart Koops (tweede van rechts) zorgt wekelijks voor de koffie.

De postbodes Henk Kroezen, Piet Henstra, Hilco Okken en Harry Post van het Kerkelijk Bureau kregen de taart van de week. Op de foto mist postbode Gellius Winters. Bart Koops (tweede van rechts) zorgt wekelijks voor de koffie. Foto: André Weima

Iedere vrijdag gaan ze op pad: de postbodes van het kerkelijk bureau. Het werk van de vrijwilligers wordt gewaardeerd door de kerkgemeentes van PKN Hoogeveen, vanuit wijkgemeente De Weide werden ze genomineerd voor de taart van de week, aangeboden door Bakkerij Mulder.

Het was een verrassing. Voordat de ‘postbodes’ op hun fietsen stappen met de uitgesorteerde post wordt er bij het Herman Bavinckhuis eerst even koffie gedronken. Afgelopen vrijdag was daar dus onverwacht ook een lekker stuk slagroomtaart bij. Met de buik goed gevuld gingen Henk Kroezen, Piet Henstra, Hilco Okken en Harry Post vervolgens op pad. Gellius Winters, die normaliter ook van de partij is moest vorige week verstek laten gaan. Op de foto staat ook (tweede van rechts) Bart Koops. Hij zorgt wekelijks dat de koffie klaar staat voor de heren.