Jongeren smijten stenen tegen gevel van woning aan Schutwijk in Elim. Auto's en gevel raken beschadigd

Op de beelden is duidelijk te zien dat vier personen de oprit oplopen en vervolgens gooiende bewegingen maken. Foto: eigen foto

Jongeren gooiden zaterdagavond stenen tegen een gevel aan de Schutwijk in Elim. De gevel van de woning en twee auto’s die op de oprit stonden zijn hierdoor beschadigd geraakt.

Het gooien van de stenen heeft alle schijn van een gerichte actie. De bewoner heeft aangifte gedaan van vernieling. Volgens de politie blijkt uit onderzoek dat er vier jonge mannen betrokken zijn bij de vernielingen.

Op beelden, die de bewakingscamera van de eigenaar vastlegde, is in het nachtelijke duister duidelijk te zien dat vier personen de oprit oplopen en gooiende bewegingen maken richting het huis en de beide auto’s. Kennelijk om niet te worden herkend, heeft één van de personen het gezicht bedekt.

Nadat de stenen zijn gegooid, maakt het viertal zich snel uit de voeten. De schade aan met name één van de auto’s is aanzienlijk.

‘Hopen dat daders snel worden opgespoord’

Lopende het onderzoek van de politie wil de gedupeerde eigenaar niet veel kwijt over het voorval. De vernielingen houden mogelijk verband met een burenruzie. De dochter des huizes, tevens eigenaresse van één van de beschadigde auto’s, wil de rust bewaren en hoopt dat de daders snel worden opgespoord.

De politie zoekt getuigen van dit voorval.

Nieuws

menu