Politie looft 20.000 euro uit voor de gouden tip over de moord op Jihad Jafo uit Enschede

De hoofdofficier van justitie heeft, om het onderzoek hopelijk op te lossen, 20.000 euro beschikbaar gesteld voor de gouden tip op de moord van Jihad Jafo uit Enschede. Dit werd dinsdag in het programma Opsporing Verzocht bekend gemaakt.

Een supermarkt in winkelcentrum De Weide is in oktober 2022 op last van de politie tijdelijk gesloten. Dat heeft te maken met een groot onderzoek naar de gewelddadige dood van Jihad Jafo uit Enschede.

Een supermarkt in winkelcentrum De Weide is in oktober 2022 op last van de politie tijdelijk gesloten. Dat heeft te maken met een groot onderzoek naar de gewelddadige dood van Jihad Jafo uit Enschede. Foto André Weima

Het lichaam van de Enschedeër werd op 22 mei teruggevonden in het kanaal Almelo-De Haandrik bij het Overijsselse Bruchterveld. Op dat moment was Jihad al een half jaar vermist. Het lichaam was verwikkeld in dekens en vuilniszakken en verzwaard met een brandslangstatief. De politie vermoedt dat hij bezig was met het organiseren van een drugstransport, schrijf RTV Oost. Er is een kans dat hij hierbij in de problemen is gekomen.