Politie en handhaving jagen in Hoogeveen op leerlingen van Roelof van Echten College: 'Ik werd door vijf agenten ingesloten en getikt!'

Politie, jongerenwerkers en boa’s geven de 81 leerlingen dinsdag een voorsprong, maar die voorsprong is niet groot. Tien minuten nadat de leerlingen zijn gevlogen, schieten ook de wetsdienaren op hun mountainbike het centrum in: op zoek naar de voortvluchtigen.

De leerlingen ontvangen een sticker bij de spiegels voor Marron.

De leerlingen ontvangen een sticker bij de spiegels voor Marron. Foto André Weima

Vier klassen met leerlingen van het Roelof van Echten College, locatie Eduwiek, in Hoogeveen slaan op de vlucht, net als in de gelijknamige serie; Jachtseizoen. Alle leerlingen krijgen van te voren een uitleg en een presentatie van de politie, handhaving en Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWW) over wat zij doen en wie zij zijn. De kinderen reageren blijmoedig, maar toch wat bleu, op het verhaal en de uitleg van het spel „Maar ze zijn toch veel sneller dan ik?”, roept één van de jongens in de klas. Het is de bedoeling dat de leerlingen zich wel aan de spelregels en de verkeersregels houden. „Maar die regels vergeet ik toch allemaal als ik aan het rennen ben?”, roept een ander.

Undercoveragenten

Politieagent Thiemen moet erom lachen. „Je moet nog meer opletten dan alleen op de verkeersregels. Er lopen namelijk twee undercoveragenten rond. Eén is een meneer met een thuisbezorgd jas aan en een lichte spijkerbroek. De ander is een vrouw met een lange crèmekleurige jas, een lichte spijkerbroek en lichte schoenen.”

Nieuws

menu