Politie Noord-Nederland ontmantelt niet-actief drugslab voor amfetamine in Nieuwlande: drugsafval, grondstoffen en vaten met resten aangetroffen

LFO heeft het lab opgeruimd.

LFO heeft het lab opgeruimd. ANP

De politie heeft woensdagmiddag een inval gedaan bij een boerderij aan de Brugstraat in Nieuwlande. In verband met een lopend onderzoek is een arrestatieteam het pand binnengedrongen. Daar troffen de agenten een ‘niet actief’ drugslab aan.

„In het pand zijn grote vaten met wat lijkt op een overblijfsel van amfetamine gevonden. Ook trof het speciale team grondstoffen en middelen aan om drugs van te maken”, stelt Jose van Gissel van politie Noord-Nederland. Donderdagmiddag heeft het Landelijk Faciliteit Ontmantelen (LFO) het pand ontruimd. „Op dit moment worden de goederen die in het lab aanwezig waren onderzocht en is het lab ontmanteld. Uit nader onderzoek zal moeten blijken of het inderdaad om amfetamine gaat.” Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Drugslabs zijn levensgevaarlijk, niet alleen voor de criminelen maar ook voor omwonenden. „Wanneer mensen denken veel activiteit te zien bij bijvoorbeeld een bepaald gebouw of een afgelegen boerderij, is het handig om toch de politie te bellen. Op die manier kunnen zulke labs sneller worden gevonden en opgedoekt”, vertel van Gijssel.

De politie is te bereiken via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.