Pokémonkaarten in trek, speelgoedwinkels in Hoogeveen leeggekocht

Pokémonkaarten ook in Hoogeveen in trek. Foto: John Keeble

Tienduizenden euro’s, extra beveiliging in de winkels en geheimzinnigheid over wie wat bezit. Het klinkt alsof het gaat over cryptomunten of zeldzame juwelen, maar het gaat over iets wat voor velen een jeugdherinnering is: Pokémonkaarten.

De kaarten zijn populairder dan ooit en verkooppunten kunnen amper aan een voorraad komen. Zodra de kaarten weer in de winkels liggen zijn ze ook zo weer verkocht. Ook de speelgoedwinkels in Hoogeveen ervaren deze run op Pokémonkaarten. De Intertoys in Hoogeveen was donderdagmiddag leeggekocht en dit geldt ook voor de andere speelgoedwinkels die onze binnenstad rijk is. „We krijgen vandaag weer een nieuwe lading binnen maar ik ben bang dat ze voor de middag alweer uitverkocht zijn. Vooral jongeren staan er echt voor in de rij”, vertelt een medewerker van Intertoys Hoogeveen.

Pokémonkaarten zijn verzamelplaatjes van het gelijknamige televisieprogramma Pokémon. Fans van de populaire animatieserie konden deze kaarten voor het eerst in de jaren 90 kopen. Het doel van de kaarten is om zoveel mogelijk verschillende karakters te verzamelen en het liefst met een zo hoog mogelijke waarde.

Waarom deze Pokémonkaarten zo in trek zijn komt door de grote waarde die sommige kaarten vandaag de dag met zich meedragen. Sommige (zeldzame) kaarten zijn meer dan tienduizenden euro’s waard.

Nieuws

menu