Plus supermarkt mag uitbreiden in Elim, ook extra appartementen in het dorp

De supermarkt in Elim mag uitbreiden. Boven de winkel komen extra appartementen. Foto: Google Maps

De gemeente is akkoord met de uitbreidingsplannen van het pand in Elim waarin ook de Plus supermarkt is gevestigd. Behalve dat de supermarkt wat groter wordt, komen er ook extra appartementen in het dorp.

In het huidige complex aan de Carstensdijk zitten boven de supermarkt zes appartementen. Het voornemen is om de supermarkt uit te breiden met 322 vierkante meter.

Voor deze uitbreiding wordt een deel van de bestaande supermarkt en de woningen aan de Carstenswijk 73 en 75 gesloopt. In de uitbreiding komt het magazijn en een laad- en losvoorziening. Op de uitbreiding worden vijf nieuwe appartementen gerealiseerd.

De bergingen van zowel de bestaande als nieuwe appartementen worden tevens ondergebracht op de begane grond in de uitbreiding.

Omwonenden geïnformeerd

De omwonenden zijn in een vroeg stadium door de initiatiefnemer geïnformeerd over het uitbreidingsplan. De plannen zijn positief ontvangen en er zijn geen overwegende bezwaren naar voren gekomen bij de informatieavonden.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Bestemmingsplan Elim, deelplan Carstendijk 164 Elim’ ligt voor een periode van zes weken ter inzage .

Nieuws

menu