Plogging de Wolden Hoogeveen houdt bijeenkomst voor ploggers met tal van activiteiten

Vrijwilligers maken Nederland stuk schoner op World Cleanup Day ANP

De initiatiefnemers van Plogging de Wolden Hoogeveen houden op 8 oktober van 13.45 tot 17.00 uur een bijeenkomst in het wijkgebouw van de Weide, De Ploeger 10 in Hoogeveen.

Afval in de berm, het is veel mensen een doorn in het oog. Ploggers laten het er niet bij zitten en ruimen afval op bij het joggen, het wandelen, of tijdens het fietsen. Speciaal voor hen is er een programma samengesteld met verschillende onderdelen. In het eerste deel vertelt een vertegenwoordiger van de gemeente hoe afval verwerkt wordt. Daarna kunnen de aanwezigen kiezen uit drie buitenactiviteiten.

Keuze uit activiteiten

Ze kunnen met veldbioloog, IVN natuurgids en fotograaf Hero Moorlag mee voor een wandeling door het Steenbergerpark. Hij vertelt graag wat er te zien is. In het Steenbergerpark staat een Disc Golf Course. Ruben Timmerman, een ervaren disc golfer, vertelt er alles over en neemt deelnemers mee op het parcours. Tot slot is het Struunhuus van IVN-natuureducatie open en is er een IVN natuurgids aanwezig die informatie kan geven over IVN en het Struunhuus.

Aanmelden

Deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich opgeven door te mailen naar ploggenindrenthe@gmail.com en aan te geven met hoeveel personen men komt. De organisatie hoort ook graag of er kinderen meekomen en voor welke activiteit gekozen wordt.

Nieuws

menu