Pieten van het Minimaatje maken 135 kinderen blij

Pieten van Stichting Minimaatje gaan op stap om cadeautjes langs de deuren bij gezinnen te brengen.

Pieten van Stichting Minimaatje gaan op stap om cadeautjes langs de deuren bij gezinnen te brengen. Foto: Andre Weima Fotografie

Maar liefst 70 minimagezinnen uit Hoogeveen en omgeving zijn zaterdag blij gemaakt door Pieten van Stichting het Minimaatje.

De stichting had dankzij vouchers van Stichting Kinderhulp voor ieder kind dat was aangemeld online een cadeau besteld en ook waren er allerlei lekkernijen zoals chocoladeletters en pepernoten. De oudere kinderen mochten zaterdag hun presentjes en lekkers bij een ophaallocatie in ontvangst nemen. De jongere kinderen kregen bezoek aan huis van de Pieten.

Regelpiet Marrie was ook bij het bezorgen van de partij. „In totaal waren en zeven pieten op pad om overal langs te gaan. In totaal hebben we 135 kinderen blij kunnen maken. Bij de gezinnen die dat wilden, gingen de Pieten naar binnen en waar men dat liever niet had bleven de Pieten buiten en maakten plezier met de kinderen voor het raam.”

Helemaal vlekkeloos verliep het niet moest Regelpiet Marrie bekennen. „Pakpiet had een foutje gemaakt en het cadeautje van een van de kinderen vergeten. Dat was schrikken, maar gelukkig kon dat opgelost worden en ging Piet vanmorgen nogmaals op pad om te zorgen dat nu echt iedereen een cadeautje had.”

Al met al kijken de Pieten van Minimaatje terug op een gezellige avond. „Hartstikke leuk was het met al die blije kindjes.”