Pesser EHBO’ers krijgen onderscheiding

Jubilarissen en ereleden EHBO Pesse. Van links naar rechts: Ronald Baas, Carla van der Spek, Maggy Moorlag en Ruud den Rooyen. Foto: André Weima

Tijdens de ledenvergadering van de EHBO-vereniging in Pesse zijn drie leden onderscheiden wegens bijzondere verdiensten.

Carla van der Spek werd door de leden benoemd tot erelid. Carla is achttien jaar bestuurslid, waarvan zestien jaar voorzitter. Carla verricht ook allerlei hand- en spandiensten voor de vereniging. Zo assisteert zij bij de verschillende cursussen die de vereniging organiseert.

Maggy Moorlag en Ruud den Rooyen ontvingen een landelijke onderscheiding voor 40 jaar lidmaatschap met bijzondere verdiensten: de C.B. Tilanus jr. onderscheiding. Maggy heeft op verschillende terreinen haar sporen verdiend als lid van de EHBO-vereniging. Zij heeft jarenlang belangeloos lessen verzorgd en is momenteel voorzitter van de vereniging. Ruud was jarenlang de contactpersoon voor Fokker Aerostructures Hoogeveen. Hij coördineerde voor de vereniging de EHBO-lessen voor de ruim vijftig EHBO’ers bij Fokker.

„Mede dankzij Carla, Maggy en Ruud heeft Pesse een bloeiende EHBO-vereniging die de kwaliteit van eerste hulp hoog in het vaandel heeft staan”, aldus de andere bestuursleden.

Nieuws

menu