Spannende zolders gezocht in Hoogeveen en De Wolden voor voorstelling Vinnie. Wees gerust: de zolders hoeven niet opgeruimd te zijn

Peergroup zoekt spannende zolders. Opruimen hoeft niet.

Peergroup zoekt spannende zolders. Opruimen hoeft niet.

Voor de schoolvoorstelling Vinnie, die Peergroup maakt binnen het provinciale project Van Gogh Drenthe, is de locatietheatergroep op zoek naar spannende zolders in de gemeente Hoogeveen en De Wolden. Wees gerust: ze hoeven niet opgeruimd te zijn, de zolders zijn bedoeld om de fantasie zoveel mogelijk te prikkelen, hoe meer er zien is, hoe beter.

In de voorstelling Vinnie creëert Peergroup voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 een heel nieuw universum. De zolders moeten dus wel ruimte bieden voor een schoolklas, 3 spelers en muzikanten van het Margeratha Consort én een acteur, dus de zolder van een woonhuis zal niet voldoen. De zolders moeten ongeveer 50m2 (ca 6mx8m zonder schuine wanden) zijn en bereikbaar via en vaste trap.

Speld in de hooiberg

De makers van Peergroup realiseren zich dat dit een zoektocht naar de welbekende speld in de hooiberg zou kunnen zijn, maar de plek waar Vinnie gespeeld gaat worden, moet ook wel een hele bijzondere worden. “Een zolder is voor veel kinderen - en volwassenen - een plek waar je fantasie enorm geprikkeld wordt,” aldus Dirk Bruinsma artistiek directeur van Peergroup en regisseur en bedenker van Vinnie. Een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn, ook als je nog niet helemaal weet wie je bent. Waar je mag schreeuwen als je je niet begrepen voelt en waar je met verf mag smijten als je een uitlaatklep zoekt.” Heb of weet je een zolder voor deze voorstelling? Stuur dan een mail naar productieleider Suzanne Verhagen: suzanne@peergroup.nl.

Van Gogh Drenthe

Vinnie, geschreven door Anouk Saleming, is losjes gebaseerd op het turbulente leven van Vincent van Gogh en wordt gespeeld door David Westera, samen met drie klassieke muzikanten van het Margaretha Consort. De voorstelling speelt vanaf oktober 2023 in het kader van het Van Gogh jaar in Drenthe.