Paul de Munnik, Kees Prins en JP den Tex brengen ode aan taal in De Tamboer

Stephanie Struijk. De Tamboer

In een nieuwe voorstelling vertellen Kees, Paul en JP vrijdag 18 maart in De Tamboer het verborgen verhaal achter ieder lied. Ze beschrijven de fanatieke zoektocht naar de juiste woorden.

In een ode aan het Nederlands laten ze zien hoe de Nederlandse taal onverwachte mogelijkheden biedt om befaamde buitenlandse teksten opnieuw leven in te blazen. De muziek van de heren wordt gecomplementeerd met de stem van gastzangeres Stephanie Struijk, ook wel bekend als ‘Stevie Ann’.

Iconische Amerikaanse popliedjes

Kees Prins, Paul de Munnik en JP den Tex waren ooit eerder samen on the road met hun theatershow Op Weg Naar Huis. Het drietal vertaalde twintig iconische Amerikaanse popliedjes uit de jaren zestig en zeventig. Songs van Bob Dylan, Joni Mitchell, Lou Reed, Tom Waits, Robbie Robertson en Neil Young. Dit concert worden Kees, Paul en JP iedere avond vergezeld door een wisselende, vrouwelijke gastmuzikant. Violist Diederik van Wassenaer is vaste begeleider.

Stephanie Struijk bracht op 18-jarige leeftijd een succesvol Engelstalig debuutalbum uit, waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste song in het Nederlands, tijdens een roadtrip door Amerika. Uit die reiservaring kwamen mooie liedjes voort, over het maken van een nieuw begin, over verlangen naar thuis en de magie van geluksmomenten.

De voorstelling begint vrijdag 18 maart om 20.30 uur in De Tamboer.

Nieuws

menu