Parkeernota in Hoogeveen wordt opnieuw aangepast. Kijk hier wat er verandert

Er komt geen nieuwe parkeernota, de parkeernota uit 2011 blijft gelden. Eén van de belangrijkste redenen om een nieuwe parkeernota te realiseren was de toenemende drukte in het centrum.

Aanpassingen in de parkeernota van 2011.

Aanpassingen in de parkeernota van 2011. Foto: NDCMediagroep

Sinds de coronapandemie is deze drukte verminderd en is het een stuk rustiger geworden in het centrum. „We denken dat deze stroom van mensen naar het centrum ook na de pandemie zal aanblijven. Mensen zijn tegenwoordig zo gewend aan afstand houden en drukke plekken vermijden dat de kans dat het weer onhoudbaar druk wordt in het centrum nihil is”, vertelt het college.

Aanpassingen parkeernota

Wel komen er een paar aanpassingen in de parkeernota van 2011. Het dagtarief voor parkeren op de parkeerpleinen en in de parkeergarage wordt verlaagd naar 5 euro, dit was 8,50 euro per dag. De werknemersvergunning voor iedere werknemer in het centrum wordt gelijk getrokken, geen grote verschillen meer. Er komt een vergunning speciaal voor hulpverleners zoals thuiszorg. Ook wordt de bezoekersvergunning die altijd op papier verstrekt moest worden digitaal gemaakt.

Eén van de grootste veranderingen is dat de tijd voor betaald parkeren op het Van Echtenplein en Stoekeplein wordt verlengd tot 21.00 uur. Nu was dat al veranderd in betalen tot een uur nadat de winkels gesloten waren.

Tweede auto

Inwoners van een vergunningengebied kunnen nog steeds een bewoners- en een bezoekersvergunning aanvragen. Voor bezoek geldt geen tijdslimiet. De bezoekersvergunning wordt nu ook gebruikt voor het parkeren van een tweede auto, dat blijft zo. Wel wordt de bezoekersvergunning digitaal, dat gaat 1 maart 2022 in.