Pannenkoekendag leeft ook in Hoogeveen: 'Lekker met kaas of droge worst' | Stelling van de week

Het is vandaag nationale pannenkoekendag. Foto Pixabay

Het is vandaag nationale pannenkoekendag. Een goede reden om vandaag pannenkoeken te eten. Maar wie benoemt het nog als zijn of haar lievelingseten? Maar zijn pannenkoeken eigenlijk wel gezond? Op Nationale Pannenkoekendag hoef je je niet druk te maken dat je ‘s avonds spruitjes of broccoli moet eten.

Het is namelijk een van de lekkerste gerechten voor jong en oud, althans - dat vindt de redactie van de Hoogeveensche Courant. Daarom is de stelling van deze week: Pannenkoeken, het is één van de lekkerste gerechten voor jong en oud. En bijna iedereen was het met de redactie eens 96,6 procent van de mensen stemden voor en slechts 3,4 procent tegen.

Op sociale media zijn er louter positieve reacties. „Ja lekker”, klinkt het en er worden meteen plannen gemaakt om pannenkoeken te eten. „Zeker wel favoriet. Bakken ze zelfs op een elektrisch stel met droge worst of kaas of ontbijtspek en groentes.” Er mogen zelfs mensen voor worden wakker gemaakt. Een enkeling houdt er niet van, maar bakt ze naar eigen zeggen met liefde voor de kinderen en kleinkinderen.

Boekweitkorrels

En in Hoogeveen mag je zeker pannenkoeken eten. Want Hoogeveense kolonisten werden vroeger pannenkoeken genoemd. Dit komt omdat ze vaak pannenkoeken aten. Eind 1600 werden in de omgeving stukken veen gebrand om boekweit in te zaaien. De boekweitkorrels werden tot een meel gemalen waar geen brood van te bakken viel, maar weldegelijk pannenkoeken.

Nieuws

menu