Pand aan Hoofdstraat 225 krijgt verrassende makeover: Creaties Virtueel Hoogeveen laten Hoogeveen uit 1883 zien

Wie langs het pand aan Hoofdstraat 225, het voormalige pand van Boonstra, loopt, zal verrast opkijken. De ramen zijn voorzien van een immense afbeelding van Hoogeveen, zoals het er in 1883 uitzag. Andy Benjamins maakt voor zijn project Virtueel Hoogeveen zeer gedetailleerde creaties van oud-Hoogeveen en sinds gisteren is onder andere een levensechte Vincent van Gogh te zien in het Hoogeveen van 1883.

Toen Andy Benjamins en Berthil Rundervoort bezig waren de ramen van het voormalige pand van Boonstra te beplakken, hadden ze over belangstelling niet te klagen.

Toen Andy Benjamins en Berthil Rundervoort bezig waren de ramen van het voormalige pand van Boonstra te beplakken, hadden ze over belangstelling niet te klagen. Foto: Andre Weima Fotografie

Zo lang nog niet duidelijk is wat er met het pand aan Hoofdstraat 225, dat fundamenten uit de 17de eeuw heeft, gaat gebeuren, mag Andy Benjamins met Virtueel Hoogeveen zijn creaties daar etaleren, groot op de ramen. Het volgende is daar te zien: de oude bruggen aan ‘Het Kruis’, de Zuidwoldigerbrug met een montage van een levensechte Vincent op de voorgrond, Van Gogh in het veengebied rondom Hoogeveen met een mooie tekst uit zijn dagboek en een historisch verhaal over het pand nr. 225 uit 1691 van Albert Metselaar.

Historische foto’s