Organisatie Ronde van Drenthe mag nauwelijks uitblazen: over vijf maanden weer

Profronde van Drenthe - Winnaar Rune Herregodts op de VAM-berg op kop voor medevluchters Adriaan Janssen en Pierre-Pascal Keup Rudie Ottens

Het zit erop: de unieke herfsteditie van de Ronde van Drenthe. „De herfstkleuren waren prachtig. Heel anders als in het vroege voorjaar, wanneer de bomen nog kaal zijn.”, vindt organisator Femmy van Issum. Veel voorbereidingstijd voor de volgende editie hebben de vrijwilligers niet: maart 2022 is het weer zover. „De eerste ploegen hebben zich al aangemeld.”

Opgetogen kijkt ze terug op het wielerweekend. „Het waren mooie koersen. De ploegen, de gemeentes en de politie waren allemaal tevreden. En wij als organisatie ook. De vrijwilligers hebben topwerk verricht en de gemeentes verdienen ook een pluim. Door het landbouwverkeer lag her en der veel modder op de weg, maar dat werd opgeruimd. Top.”

Winnaars

Genietend kijkt de wielerkoningin ook terug op de winnaars van deze editie. Chantal van den Broek-Blaak won vrijdag de helse Acht van Westerveld. Bij de damesrit op zaterdag (Women’s WorldTour) ging de winst naar Lorena Wiebes van Team DSM. Op zondag schreef de Belg Rune Herregodts (team Sport Vlaanderen – Baloise) de Albert Achterhes profronde op zijn naam.

„Hij vond het geweldig. Hij komt over 5 maanden zeker terug.” Tegen de organisatie van de Ronde van Drenthe vertelde hij dat hij de VAM-berg nog nooit had gezien, laat staan beklommen. De 23-jarige Belg raakte er na afloop niet over uitgepraat. De Drentse keien waren niet te vergelijken met de hem bekende kasseien. Ze waren veel spannender. Er groeide overal gras op, ze schenen groen uit en soms had het Vlaamse wielertalent het idee dat hij over een bospad aan het fietsen was. Hij kwam uiteindelijk solo over de meet in Hoogeveen.

Nieuws

menu