Oudste deelnemer aan Afrikaloop (85 jaar) maakt de weg in Hoogeveen vrij voor de wandelaars

De oudste wandelaar knipt het lint door zodat de weg vrij is om de Afrikaloop te gaan wandelen.

De oudste wandelaar knipt het lint door zodat de weg vrij is om de Afrikaloop te gaan wandelen. Foto: André Weima

De Afrikaloop is traditiegetrouw in de herfstvakantie van start gegaan. De oudste wandelaar, de 85-jarige Clen Hooglander uit Naarden die al voor het veertiende jaar de hele week meeloopt, had zaterdagochtend de eer om aan de Mathijsenstraat in Hoogeveen als starthandeling het lint door te knippen zodat de weg vrij was om te gaan wandelen.

Dit jaar zijn er weer helemaal nieuwe routes. De eerste dag wandelde men in en rond Hoogeveen in prachtig wandelweer.

Sommige wandelaars lopen één dag of meerdere dagen, maar er zijn er ook die in een hele week ruim 200 kilometer gaan wandelen. De opbrengst van het wandelevenement is voor straat- en weeskinderen in Kenia, waar de Andreas Manna Stichting inmiddels al bijna dertig jaar voor zorgt.

Zondag is er in en rond De Wijk gewandeld en maandag start de tocht in Ruinerwold. Tijdens de wandeltocht genieten de wandelaars van de natuur en op de pauzeplaatsen van de Drentse gezelligheid en gastvrijheid. De wandelaars komen vanuit het hele land.

Meelopen kan nog. Elke ochtend kan men zich inschrijven bij de start. De startadressen en verdere informatie zijn te vinden op de website www.andreasmanna.org en via de Facebookpagina Afrikaloop.