Ouderen en huurders van Dekkerspassage kunnen eindelijk weer een dagje weg

De groep voer over de Giethoornse wateren. Foto: Aangeleverde foto

De bewoners van appartementencomplex ‘t Noordereinde aan de Dekkerspassage konden na twee jaar weer een keer op reis. De appartementen worden hoofdzakelijk bewoond door ouderen en huurders van Domesta.

Veel ouderen gaan op latere leeftijd niet meer op vakantie of kunnen dit niet meer. Het bestuur van Domesta en een groep vrijwilligers heeft ook dit jaar weer een geheel verzorgd reisje georganiseerd. De club organiseert vaker activiteiten voor de bewoners zoals, koersbal, bingo en kaarten. Normaal is er een zomerstop vanuit het bestuur maar omdat voorgaande jaren ook veel activiteiten uitvielen is besloten dit jaar de zomerstop te verkorten.

De bewoners konden afgelopen maand op reis met een grote groep vrijwilligers. De vrijwilligers hielpen de bewoners met het in- en uitstappen en het vervoeren van de rollators. „Iedereen had er weel veel zin in”, vertelt mevrouw Koekoek van Domesta. De reis ging naar Giethoorn, maar wel via de toeristische route. „Het weer werkte mee en het zonnetje kwam af en toe te voorschijn.”

In restaurant De Rietstulp hebben de bewoners genoten van een kop koffie en een appelgebakje. Het restaurant lag aan het water waardoor na de korte stop makkelijk kon worden ingestapt op de voor hen gereserveerde, rollator toegankelijke, boot. Tijdens de vaartocht vertelde de schipper voluit.

Na afloop hebben de bewoners gegeten bij het restaurant en zijn daarna huiswaarts gegaan. „Een dag met een gouden randje”, vertelt een bewoner.

Nieuws

menu