Oud-wethouder Jan van 't Zand is fietsambassadeur voor De Wolden

Jan van 't Zand (links) is door wethouder Egbert van Dijk (rechts) gevraagd als fietsambassadeur. Foto Gemeente De Wolden

Oud-wethouder Jan van ‘t Zand is door wethouder Egbert van Dijk van De Wolden gevraagd om fietsambassadeur voor de gemeente te worden.

Van ‘t Zand fietst zelf graag en is altijd betrokken geweest bij de wielersport in de gemeente De Wolden.

„Fietsen, zowel recreatief als sportief, is belangrijk voor Drenthe en voor De Wolden”, aldus wethouder Egbert van Dijk. „Jan van ’t Zand is een echte fietser en met zijn netwerk in de sport is er geen betere ambassadeur voor de fiets denkbaar in onze gemeente.”

Drenthe is de fietsprovincie bij uitstek. In Drenthe ligt er meer dan 1700 kilometer aan fietspaden en ook in De Wolden worden nog elk jaar nieuwe fietspaden aangelegd. Ook de komende jaren gaat de gemeente (ontbrekende) stukjes fietspad aanleggen en probeert ze waar mogelijk aan te sluiten op fietsnetwerken in de omliggende gemeenten.

EK wielrennen

Naast het recreatief fietsen gebeurt er ook veel op sportief gebied in de provincie. In 2023 worden er verschillende evenementen georganiseerd, onder andere de Ronde van Drenthe, het EK wielrennen en het Nederlands Kampioenschap Streetrace in Ruinen.

Nieuws

menu