Oud-badmeester Gijs Kerkhoven uit Hoogeveen bedacht zuiveringssysteem om minder chloor te gebruiken

Veel Hoogeveners zullen zwemles van hem hebben gehad. De 88-jarige Gijs Kerkhoven was van 1964 tot 1990 badmeester van zwembad De Bottertippe en later van De Dolfijn. De technisch ingestelde inwoner van Stuifzand zat vol ideeën. Eén van zijn revolutionaire uitvindingen was een zuiveringssysteem, waardoor veel minder chloor gebruikt hoefde te worden. Daarvoor ontwikkelde hij een doorstroommeter, die gretig aftrek vond.

De 88-jarige oud-badmeester Gijs Kerkhoven zwemt nog elke dag en heeft als hobby fotografie en piano spelen.

De 88-jarige oud-badmeester Gijs Kerkhoven zwemt nog elke dag en heeft als hobby fotografie en piano spelen. Foto: Andre Weima Fotografie

Als hij de voordeur uitloopt moet hij even bukken vanwege zijn forse postuur. Hij zorgt ervoor dat zijn lichaam vitaal blijft. ,,Ik doe elke morgen gymnastiekoefeningen. Ik ben fysiotherapeut voor mezelf. Dan neem ik een koude douche en vang het water op in een emmer en dat gaat vervolgens onder de fruitbomen. Ik zwem nog elke dag in De Dolfijn voor mijn gezondheid. Daarna lees ik een krantje en drink een kop koffie. Ik kom elke dag veel bekenden tegen.”

Nieuws

menu