Oud-Hoogevener Cees Bodegraven woont twaalf jaar met veel plezier op Curaçao: ‘Na veertig jaar Nederland is Curaçao nu mijn thuis’

De 60-jarige Cees Bodegraven groeide op in Hoogeveen en woonde jaren in Zuidwolde. Hij had altijd al de wens om ooit in een warm land te gaan wonen. In 2009 ging die wens in vervulling, want hij verhuisde destijds naar Curaçao. Hij heeft er geen spijt van, want het tropische eiland is nu zijn thuis. Het is dan ook niet waarschijnlijk dat hij ooit naar Nederland terugkeert.

Cees Bodegraven.

Cees Bodegraven. Foto: Eigen foto

Cees werd geboren in 1961 in de Geraniumstraat in Hoogeveen. „Ons gezin bestond uit mijn vader Bertus Bodegraven, mijn moeder Eeky Bodegraven-Bosgraaf en mijn zus Margaretha en ik.” De eerste herinneringen dateren van zijn kleuterschooltijd. „Eén van de eerste dingen die ik mij herinner in Hoogeveen is dat ik naar de kleuterschool aan de Rozenstraat ging, lopend aan de hand van mijn moeder. Mijn vader heeft later een fiets voor mij in elkaar gelast, een doortrapper, ik kon dus net zo snel achteruit als vooruit. Ook heeft hij later een skelter gemaakt voor mij die volgens sommigen de grootste en breedste was van heel Hoogeveen.” De kleuterschool hoorde bij de Hervormde school 5 aan de Rozenstraat, maar na de kleutertijd verkaste hij naar een andere school. „Ik ging naar de Hervormde School 3 aan de Boekenberghstraat. Leuk vond ik altijd de sportdagen waarop de lagere scholen tegen elkaar voetbalden en allerlei andere sporten tegen elkaar deden. Tijdens de lagere schoolperiode hield ik mij alleen maar bezig met voetbal na schooltijd. Tussen de flats en de school was een voetbalveld met echte doelpalen. Later is dat veld ingekort voor een gymzaal. In het park tegenover school kon dat ook mooi, dan waren onze jasjes of truien de doelpalen.”

Nieuws

menu