Organisatie van de Erflandenrun al volop bezig met voorbereidingen voor run op 11 mei 2022: 'We zoeken nog naar een invulling van de sfeerposten'

Archieffoto van Erflandenrun 2018. Foto: André Weima Fotografie

De organisatie van de Erflandenrun is niet bij de pakken neer gaan zitten en is al volop bezig met de voorbereidingen van de nieuwste editie op 11 mei 2022. „We zijn meer dan ooit gemotiveerd om er een sportief feest van te maken”.

Ook al ging de Erflandenrun dit jaar niet door, de trouwe loper van deze run werd door de organisatie toch gestimuleerd om te blijven bewegen. Door middel van het ‘segment van de week’ werden de bewoners van de wijk en ver daarbuiten uitgedaagd om met elkaar, virtueel, de strijd aan te gaan op de app Strava. Op de app is het parcours uitgestippeld van de echte Erflandenrun en met een oog op de sponsoren heeft de organisatie sommige delen van de route vernoemd naar een sponsor. Zo wordt er gelopen langs de ‘Hubo hoogtemetersprint’ en kom je langs de ‘Runnerswold Rechtuut’.

In de startblokken

Alle benodigde plannen en formulieren zijn ingediend. De organisatie is nu aan het kijken of langs de route van de 10 kilometer meer plekken kunnen komen waar mensen de lopers kunnen aanmoedigen. „Nu lopen de meeste mensen de 5-kilometerroute. Nadat deze mensen binnen zijn gekomen neemt de aandacht, logischerwijs, voor de rest van de lopers af. Door te kijken naar verschillende startblokken willen we ervoor zorgen dat de lopers ongeveer tegelijk binnenkomen en de 10-kilometerlopers ook nog genoeg publiek langs de route hebben voor aanmoediging”, vertelt Harm-Jan Martens van de Erflandenrun.

Naast deze oplossing is er ook gekeken naar entertainment voor langs de route. „Er is contact met verschillende culturele instanties om te kijken of er sfeerposten langs het parcours kunnen worden gecreëerd. Ook wordt er nog gekeken naar de bereikbaarheid van de wijk tijdens de run.”

Vrijwilligers gezocht

Zoals meer evenementen draait ook de Erflandenrun voor het grootste gedeelte op vrijwilligers. Daarom is de organisatie nog op zoek naar mensen die willen helpen met de voorbereiding, de dag zelf en de afloop van het evenement. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met het bestuur van de Erflandenrun via erflandenrun@hotmail.com.

Inschrijven voor deelname is vanaf 1 januari mogelijk.

Nieuws

menu