Unicef Kinderloop in Hoogeveen brengt ruim 21.000 euro op

Ook in 2022 liepen kinderen in Hoogeveen weer voor Unicef. Foto: Tom Dragt

Voorafgaand aan de Cascaderun vond zondag 12 juni de 34ste Unicef kinderloop plaats. „Met de deelname van ruim 800 kinderen was het weer een fantastisch evenement”, vindt de organisatie.. Ook leerlingen en docenten van RSG Wolfsbos liepen die dag bij de Cascaderun voor Unicef. Afgelopen maandagavond werd de opbrengst van dit evenement voor Unicef bekend gemaakt door het Regionaal Comité van Unicef in Hoogeveen.

„In totaal is er zondag 12 juni 21.767 euro bij elkaar gelopen voor Unicef, een prachtig bedrag waar we heel blij mee zijn.” De vrijwilligers van Unicef Hoogeveen vinden het geweldig dat zoveel kinderen, basisscholen en sponsors in Hoogeveen en omstreken op deze manier een bijdrage willen leveren aan het werk van Unicef. „Vooral nu we een paar jaar noodgedwongen moesten overslaan, was het spannend hoeveel kinderen er mee zouden doen.”

Bouwstenen Ivoorkust

De opbrengst van de sponsorloop is bestemd voor het maken van bouwstenen uit plastic afval in Ivoorkust. Van deze plastic bouwstenen worden schoollokalen gebouwd. Veel kinderen krijgen daardoor de kans naar school te gaan. Het inzamelen van het plastic afval vormt een inkomensbron voor veel vrouwen. En de hoeveelheid rondslingerend plastic afval wordt hiermee verkleind. Met dit project worden dus niet alleen kinderen geholpen, maar de hele gemeenschap is beter af.

Unicefloop

De organisatie van de kinderloop in Hoogeveen, die de grootste Unicefloop van Nederland is, wordt mogelijk gemaakt door de Hoogeveense Cascaderun.

Door de samenwerking met de Cascaderun lukt het om met deze sponsorloop zoveel geld voor Unicef in te zamelen. „De opbrengst komt geheel ten goede aan kinderen in nood en dat is geweldig!“, aldus de vrijwilligers van Unicef Hoogeveen.

Nieuws

menu