Oranje Fonds zoekt nieuwe buurtinitiatieven voor Appeltjes van Oranje

Het Appeltje van Oranje. Foto Oranjefonds

Het Oranje Fonds is een zoektocht gestart naar bijzondere projecten die kan maken op een Appeltje van Oranje 2023. Dit jaar is het thema Bruggenbouwers in de buurt. succesvolle buurtinitiatieven vóór en dóór buurtbewoners die buurtbewoners écht met elkaar verbinden.

Organisaties kunnen zich tot 24 februari 2023 aanmelden om kans te maken op de geldprijs via oranjefonds.nl/appeltjes. De Appeltjes van Oranje worden in oktober 2023 overhandigd door Koningin Maxima.

Vangnet voor iedereen

Het Oranje Fonds zet zich samen met sociaal initiatiefnemers in voor een samenleving waarin mensen zorgen voor elkaar en gelijke kansen hebben. Verbondenheid tussen mensen is cruciaal voor het realiseren van een betrokken samenleving. Sociale relaties in buurten zijn een vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. En vormen een belangrijke basis voor de aanpak en preventie van problemen als eenzaamheid, armoede en tegenstellingen tussen mensen.

Sociale relaties onder druk

Door allerlei maatschappelijke ontwikkelingen, zoals individualisering en vergrijzing, staan deze sociale relaties onder druk. Met de Appeltjes van Oranje 2023 bekroont het Oranje Fonds dit jaar initiatieven voor en door buurtbewoners, die contact stimuleren tussen buren die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten. Zij zijn de bruggenbouwers in de buurt die kijken naar wat mensen bindt en brengen zo buurtbewoners voor langere tijd met elkaar in contact.

Nieuws

menu