Opvallende acts en voor muziek op laatste Pulledag

Steampunkduo Regina Della Musica toert donderdag door het centrum van Hoogeveen. Foto: MEProductions

De reeks van vijf Pulledagen is na donderdag al weer ten einde. De afgelopen weken konden bezoekers genieten van tal van artiesten die her en der in het centrum optraden, de vele kramen en de rommelmarkten. Donderdag kan dit nog een keer dit jaar.

Drie straattheateracts dwalen donderdag door het centrum. Alle drie zeer opvallende acts. Zo is het kleurrijke vliegtuigje Pou du Ciel 0041 van de act Ikarus een combinatie van dans, muziek en theater.

AMI6 maakt deel uit van een serie interactieve oldtimers. Een Citroën met een flinke dosis positivisme danst, flirt en vliegt over straat.

Waar ook menig hoofd van zal omdraaien is het imposante steampunkduo Regina Della Musica. Dit tweetal versiert het straatbeeld op een manier waar ze enkel in de toekomst van kunnen dromen. Overal waar ze hun Steampunkgevaarte naar toe rijden, speelt er prachtige muziek. Ondanks de vele kraaien op dit bijzondere voertuig, is het de zingende koningin die ieders harten verovert. Gelukkig wordt ze beschermd door haar vaste partner, welke haar vanuit trotse hoogte overal veilig naar toe brengt.

Muziek

Muziek is een belangrijk onderdeel van de Pulledagen. De bezoekers geven keer op keer aan dat ze het leuk vinden dat er op allerlei plekken in het centrum muziek wordt gemaakt.

In de ochtend (tot 14.00 uur) zijn een vijftal acts geboekt. In de omgeving van De Lekkernij kan geluisterd worden naar de liedjes van Noah Sipma en bij Het Schippershuus is het zanger Paul Horjus die zingt.

Ook in de omgeving van De Koffiepot en grandcafé Marron is muzikaal vertier; daar speelt Ellis Freijser Engelstalige covers waarbij zij zichzelf begeleidt op gitaar.

Wie ook zijn gitaar meeneemt naar het centrum van Hoogeveen is muzikant Mr. Ben. Deze muzikale straatartiest zal menig folksong spelen in de omgeving van ijssalon Toscane aan de Schutstraat.

Tijdens het bezoek aan de braderie en rommelmarkt in het centrum van Hoogeveen kunnen kinderen deze week niet alleen Maja de Bij tegen het lijf lopen. Ook de kleine gele kanarie Tweety fladdert tussen de kramen door.

‘s Middags, wanneer het kwik kan oplopen tot over de 30 graden, kunnen bluesliefhebbers hun hart ophalen bij het optreden van de Vintage Brothers bij De Beren en Ilona en Erwin treden op aan de Schutstraat ter hoogte van Bakkerij Plaizier.

De laatste Pulledag heeft ook weer een avondprogramma. Alexander Broussard brengt een wervelende ode aan Billy Joel. Een ‘must-see’ voor de fan, een openbaring voor de liefhebber. Met zijn band ‘003’ bracht Alexander Broussard eerder 5 singles en een dubbel live album uit met eigen werk dat door menig radiostation met enthousiasme ontvangen is en de nodige airplay heeft mogen genieten. Na 5 jaar vond dit team het tijd om een nieuw avontuur aan te gaan. Gezamenlijk werd besloten om het oeuvre van Billy Joel onder handen te nemen. Het resultaat? The Billy Joel Experience!

Nieuws

menu