Oproep PvdA Hoogeveen: maak theaterspektakel Boer Koekoek toegankelijk voor groter publiek

Han Oldigs, speelt straks zowel de beroemdste acteur van Nederland als Hendrik Koekoek

Han Oldigs, speelt straks zowel de beroemdste acteur van Nederland als Hendrik Koekoek

PvdA Hoogeveen wil dat mensen met een smalle beurs en scholieren de voorstelling over Boer Koekoek kunnen bezoeken. Kaarten voor het theaterspektakel, dat van half juli tot eind augustus wordt opgevoerd in een loods in Hollandscheveld, kosten 65 euro.

In het theaterspektakel wordt een link gelegd tussen de recente boerenprotesten en de boerenopstand van 1963 in Hollandscheveld. Die boerenopstand leidde tot de opkomst van de politicus boer Koekoek. „Het theaterspektakel is een bijzonder project waar we als gemeente trots op mogen zijn dat dit hier gaat plaatsvinden”, vertelt PvdA-raadslid Saskia Manusama. „Als PvdA Hoogeveen dragen we cultuur een zeer warm hart toe en we vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van cultuur. We roepen het college daarom op te kijken naar mogelijkheden om het spektakel voor meer mensen toegankelijk te maken.”

Geschiedenisles

„Het theaterspektakel Boer Koekoek is een unieke voorstelling. Een deel van de geschiedenis van onze gemeente komt tot leven op de planken. Het is een mooie manier om met cultuur in aanraking te komen, maar ook om een les geschiedenis mee te pikken. Een win-winsituatie voor scholieren. Omdat de voorstellingen bijna allemaal in de zomervakantie te zien zijn, vinden we het belangrijk dat er extra aandacht is voor de scholen en hun leerlingen. Zodat zij ook de mogelijkheid hebben om deze voorstelling te bezoeken.”

Een andere groep waar de PvdA aandacht voor vraagt, zijn de inwoners met een kleine beurs. „Gezinnen die bijvoorbeeld niet op vakantie kunnen, maar voor wie zo’n uitje naar een voorstelling iets heel moois kan zijn.”

Kijken naar de mogelijkheden

De partij roept het college van burgemeester en wethouders via schriftelijke vragen op samen met de producenten te kijken naar de (financiële) mogelijkheden om scholieren en de inwoners met een kleine beurs de voorstelling te laten bezoeken. Saskia Manusama: „Al onze inwoners moeten kunnen genieten van cultuur. Zeker als het gaat om iets uit onze eigen gemeentegeschiedenis”.