Opnieuw een stukje historie terug in de Hoofdstraat

De doeken die onlangs zijn geplaatst aan de Hoofdstraat-Noord. Foto: Historische Kring Hoogeveen

Opnieuw is een stukje historie teruggebracht in de Hoofdstraat. Dit keer zijn er bouwhekdoeken met daarop afgebeeld historische foto’s opgehangen op de hekken voor de bouwkavel aan de noordwestkant van de Hoofdstraat. Deze kavel is van Joost Moes, die het initiatief van de Historische Kring Hoogeveen graag ondersteunt.

De Historische Kring Hoogeveen wil diverse bouwhekken in het centrumgebied voorzien van doeken, bedrukt met foto’s van oud-Hoogeveen. Dit gebeurt in samenwerking met de ondernemers c.q. eigenaren van de panden of bouwbedrijven waar de doeken worden geplaatst. Begin januari werden de eerste doeken opgehangen in de Hoofdstraat-Noord, bij de afgebrande panden op de huisnummers 47/49. Deze doeken werden gesponsord door Firma Bork. Ook zijn bij het pand waar voorheen Kijkshop gevestigd was doeken geplaatst.

„Bouwhekken staan vaak gedurende langere tijd rondom bouwplaatsen en dit heeft een ontsierend effect op de omgeving en in dit geval op het aanzien van de Hoofdstraat. Bij de Historische Kring is daarom het idee ontstaan om hier iets aan te doen. Ondernemers reageerden direct enthousiast en werkten graag mee”, vertelde Greet Koopmans namens de Historische Kring Hoogeveen begin januari.

Zij gaf toen ook aan dat de Historische Kring de bouwactiviteiten goed in de gaten blijft houden, maar dat het ook mooi zou zijn als ondernemers en/of bouwbedrijven de Historische Kring op de hoogte brengen van nieuwe initiatieven. Dit kan via e-mailadres info@historischekringhoogeveen.nl.