Oplegger staat klaar in Hoogeveen: spullen welkom voor Oekraïne

De oplegger is woensdagmiddag voor het pand van Otten geplaatst. Ronald Otten

Een oplegger staat vanaf woensdag voor de deur van Otten Makelaardij Hoogeveen aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. De hoop is dat velen spullen voor Oekraïne brengen, zodat een volle vrachtwagen straks op pad kan. Op de oplegger zijn lijsten aangebracht met goederen waar behoefte aan bestaat. Het gaat onder meer om voedsel, hygiëneartikelen en beddengoed.

Dit weekend deed Ronald Otten, eigenaar van de makelaardij, via Facebook al een oproep om spullen bij zijn zaak af te leveren. Nu er een oplegger staat, is zijn hoop dat velen daar gehoor aan zullen geven. ,,Zaterdagavond is de Kuiertocht waarbij zo’n 3000 personen voor de deur langs komen. Het zou prachtig zijn als zij van alles kunnen doneren of kunnen zien waar behoefte aan is, om later alsnog wat beschikbaar te stellen”, zegt Otten.

De actie is volgens de Hoogevener in samenwerking met Ronald Hartman van transportbedrijf Hartman Expeditie met stoom en kokend water opgezet. Hij bekent: „De gemeente is zelfs nog niet om toestemming gevraagd.” Hartman verzorgt ook het transport naar Oekraïne.

De hoop is dat de oplegger volledig gevuld kan gaan worden. ,,Er kan echt veel in. Andere initiatieven die hier eventueel ook gebruik van willen maken, kunnen zich aansluiten. Het ding moet vol”, herhaalt Otten.

Hij schreef afgelopen weekend op Facebook: „Het is een puinhoop in Oekraïne en de bevolking wordt geslachtofferd... dat kunnen we niet laten gebeuren. Hulp moet zonder strijkstokprincipe worden geboden. Goederen zullen nodig zijn voor de mensen die huis en haard hebben verlaten.”

Nieuws

menu