Opening nieuwe jeu de boules baan bij appartementencomplex Kloosterstaete in Hoogeveen

In het centrum van Hoogeveen, achter Het Klooster, vind je appartementencomplex Kloosterstaete. Sinds een paar jaar wonen hier mensen met een zorgvraag.

De Jeu de Boules baan werd geopend door de Heer Bos en buurmeisje Loïs.

De Jeu de Boules baan werd geopend door de Heer Bos en buurmeisje Loïs. Foto: Kimberly van Slochteren

Om het de bewoners zo goed mogelijk naar de zin te maken wordt goede kwaliteit zorg verleend, maar ook wordt er geld ingezameld om leuke en nuttige zaken aan te schaffen. Voor het inzamelen van dit geld is een stichting opgericht, stichting Vrienden van Klooserstaete. De stichting heeft kunnen bereiken dat er een jeu de boulesbaan werd aangelegd, op het grasveld voor het pand. Deze werd afgelopen zaterdag geopend.

Nationale Burendag

De baan is op nationale Burendag geopend onder het genot van een hapje en een drankje. De opening werd gedaan door Truida Pathuis, manager woonlocaties De ZorgZaak, samen met de heer Bos, oudste bewoner Kloosterstaete, en buurmeisje Loïs Leepel. De jeu de boulesbaan biedt bewoners een mogelijkheid om lekker buiten te zijn, in beweging en actief te zijn, en geeft ook een kans om anderen te ontmoeten en een praatje te maken met de buren. Een fantastisch project wat tot stand gekomen is door een geweldige samenwerking tussen bestuur van de Stcihting Vrienden van Kloosterstaete en de gulle hand van het bedrijfsleven. 