Open Bedrijvendag Hoogeveen kan weer als vanouds plaatsvinden: 'Zin om iedereen weer op locaties te zien'

De organisatie van de OBD kijkt uit naar 5 november. Foto: Foto OBD

„Er doen dit jaar niet alleen veel bedrijven mee aan de Open Bedrijvendag, de deelnemers hebben zich ook eerder aangemeld dan voorgaande jaren’’, vertelt Harjo Woltinge, voorzitter van de Stichting Open Bedrijvendag Hoogeveen. Het ziet ernaar uit dat Hoogeveense ondernemers net zoveel zin hebben in een ‘ouderwetse’ versie van het evenement als het bestuur van de stichting.

Vorig jaar werd de Open Bedrijvendag afgelast vanwege corona, een jaar eerder werd vanwege de pandemie een digitale editie gehouden. Woltinge: „We kijken er dus enorm naar uit om weer een Open Bedrijvendag te houden zoals het bedoeld is, met de mogelijkheid om bedrijven fysiek te bezoeken en we hopen op veel bezoekers. Het zijn er meestal zo’n 20.000, dus dat verwachten we ook dit jaar.”

46 bedrijven

Maar liefst 46 bedrijven, zoals IG Design Group, openen zaterdag hun deuren voor iedereen die nieuwsgierig is naar de activiteiten van al die ondernemingen in de gemeente Hoogeveen. „Er gebeurt zoveel moois bij die bedrijven en het is goed dat ze dat weer kunnen laten zien. Zeker nu, met krapte op de arbeidsmarkt. Het is een goede kans om te laten zien welke mooie functies er zijn in Hoogeveen.”

Volgens de voorzitter vergroot de Open Bedrijvendag het groepsgevoel binnen bedrijven en zorgt het ervoor dat medewerkers extra trots zijn op hun werk. „Veel ondernemers vinden het gewoon wat ze doen, maar zodra ze gaan nadenken over de invulling van de Open Bedrijvendag ontstaat een gevoel van trots. Het pand wordt gepoetst en medewerkers nodigen familie en vrienden uit om eens te laten zien waar ze werken. Van deelnemers horen we altijd dat deze dag en de aanloop er naartoe heel goed is voor de saamhorigheid.”

Nieuw

Dit jaar is het thema ‘Kijk Hoogeveen, nu en in de toekomst’, dat de aandacht vestigt op het vinden en behouden van medewerkers. De deelnemende bedrijven bepalen zelf hoe ze invulling geven aan dat thema. „Het bijzondere van dit jaar is dat veel bedrijven iets nieuws kunnen laten zien”, zegt Woltinge. „Ze hebben bijvoorbeeld verbouwd tijdens de coronajaren of vernieuwingen doorgevoerd. Ook binnen de Stichting Open Bedrijvendag Hoogeveen is iets veranderd: we hebben twee nieuwe bestuursleden die zorgen voor nieuw elan. De formule van het evenement blijft zoveel mogelijk hetzelfde, want die is al jaren succesvol.”

Nieuws

menu