Op stap zonder prik? Testen kan in het centrum van Hoogeveen

Een vrouw ondergaat een coronatest.

Een vrouw ondergaat een coronatest. Foto: ANP

Wie nog niet gevaccineerd is en toch uit wil in Hoogeveen, kan vanaf vandaag (vrijdag) in Punt H Hoofdstraat 17-A op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 22.00 uur een gratis sneltest doen.

Sinds vorig weekend geldt het coronatoegangsbewijs voor iedereen die horeca, theater, bioscoop, het buurthuis of de sportkantine bezoekt. Met een negatieve testuitslag kan dezelfde avond alsnog de horeca worden bezocht. Het is één van de maatregelen die afgelopen dinsdag afgesproken werden in het overleg tussen horecaondernemers en de gemeente. Daarnaast ondersteunt de gemeente de ondernemers met posters waarop de bezoeker gewezen wordt op het verplichte coronatoegangsbewijs en gevraagd wordt om het te laten zien en zo de ondernemers te helpen.

Testaanbieder Alegria Health maakt deel uit van ‘testen voor toegang’ van Stichting Open Nederland, die in opdracht van het ministerie van VWS een landelijk dekkend en laagdrempelig netwerk van gecertificeerde testlocaties heeft opgezet waar mensen zonder klachten zich op corona kunnen laten testen. Zodat zij veilig sociale activiteiten en evenementen kunnen bezoeken. Op 10 oktober verhuist de testlocatie definitief van De Compaen, waar nu al dagelijks getest kan worden, naar Punt H.

Polsbandjes?

Horeca en gemeente blijven met elkaar in gesprek over hoe de gemeente de horecaondernemers kan helpen. Met als doel om de invoering van het coronatoegangsbewijs voor zowel het publiek als horecaondernemers zo soepel mogelijk te maken. Dinsdag 5 oktober wordt geëvalueerd hoe het dit weekend ging en wordt nagedacht of polsbandjes misschien ook een oplossing zijn om het gasten makkelijk te maken van de ene naar de andere horecagelegenheid te gaan.